Image Alt

Editie 2023

Noway Ride Editie 2023

Voor de derde keer op rij organiseerde wij op 1 juli 2023 de Noway Ride. Een uitdagende en vooral leuke rally voor jong en oud. En dat gold voor zowel de bijrijder als de auto! Want zowel klassieke auto’s, vintage auto’s, cabrio’s, sportwagens als elektrische auto’s waren welkom. Met als extra categorie dit jaar de motoren!

Na een erg natte start vertrokken de equipes om 09.31 uur vanaf Grand Café Hans in Badhoevedorp naar hun auto’s en motoren. Gelukkig trok het weer bij en hadden de riders onderweg een kop koffie, een uitgebreide lunch en een bitterbal. En toen was het gelukkig al een hele tijd droog met zelfs aan het einde van de dag een zonnetje.

De deelnemers waren erg positief over de prachtige, deels ingewikkelde route en dus smachtte iedereen in de loop van de middag wel naar een fris drankje. Daar hadden de vrolijke medewerkers van Grand Café Hans op gerekend en zij zorgde ook nog voor een lekker ongezond borrelhapje.

Na het gezellige nabespreken, was er een fantastisch warm buffet met een uitgebreide keuze aan vis, vega en vlees. Bij het dessert speelde de swingende zeskoppige band 0031 een heerlijke set.

In hun de pauze had de organisatie de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk bereid gevonden om de loting van de loterij met mooie prijzen te verrichten. Wat volgde was de uitreiking van de Rally met verraste winnaars en “runners-up”. Daarna gingen de voetjes van de vloer en eindigde de avond met een glimlach op de gezichten.

De opbrengst is nog niet helemaal duidelijk, maar we zullen daar in de komende periode over gaan communiceren. En dan kunnen we de kinderen en families die afhankelijk zijn van de voedselbank blij gaan maken met een dagje pretpark.

Het was dus wederom een succesvol evenement en dus is er veel dank verschuldigd aan alle deelnemers, de vrijwilligers. de sponsoren, de stille krachten, Arthur van Dijk en aan Sander Ketel en al zijn medewerkers van Grand Café Hans.

Rijden voor het goede doel

De dag stond in het teken van plezier, een geweldige rit door een mooie omgeving en natuurlijk het Goede Doel. Dit jaar was ons (goede) doel “het organiseren van een dag naar het pretpark voor de kinderen en families die afhankelijk zijn van de Voedselbank in onze Regio (Zwanenburg Badhoevedorp)”. Helaas blijken daar veel meer families in ons welvarende werkgebied van afhankelijk te zijn, dan menigeen denkt. Meer lezen …

Voor wie bedoeld

Na de succesvolle edities van de NoWay ride in 2021, 2022 en 2023 zijn we als organisatie, stichting NoWay alweer in voorbereiding voor de 4e editie. Deze zal op zaterdag 6 juli 2024 verreden gaan worden en inmiddels is de wedstrijdleider en route chef, Frans van der Vliet de route alweer aan het uitzetten.

De succesvolle eerdere edities hebben bewezen dat er in Badhoevedorp, Zwanenburg en omgeving behoefte is aan een gezellige rally, die tevens een goed doel in onze regio steunt. Het werd zelfs zo gewaardeerd, dat wij het programma hebben uitgebreid. Zodat iedereen weer een topdag kan beleven.

De rally is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een sport GT-auto, een klassieker, een bijzondere of speciale auto, een cabrio of een elektrische auto.

Er is een sportklasse, voor de geoefende kaartlezer en rallyrijder, met een lastige route, die om de punten draait. Daarbij zijn de nodige ‘instinkertjes’ ingebouwd. Een leuke uitdaging voor de geoefende rijder.

Maar er is dit jaar ook een toerklasse, die op eenvoudiger wijze met een makkelijker kaartlees systeem de mooie weggetjes opzoekt, zodat de navigator ook nog een beetje kan meegenieten. Zie het als een professionele puzzelrit.

Extra bij deze editie is de motorklasse, speciaal voor de motorrijders onder ons. Op eenvoudige wijze – met behulp van navigatie – volgen ze een alternatieve route, vergelijkbaar met de toerklasse.

De route

Voor het uitzetten van de rally route heeft de organisatie één van de bekendste rally organisatoren van het land, Frans van der Vliet bereid gevonden. Frans, inwoner van Badhoevedorp zorgt elk jaar voor een mooie route en om gedurende de dag de sfeer er goed in te houden is er tussendoor voldoende gelegenheid om samen een hapje en een drankje te doen, maar vooral ook tijdens het rijden te genieten van de omgeving.

Deelnemen

Inschrijven kan vanaf nu via het inschrijfformulier op de site.

Het is nog niet definitief, maar de kans is groot, dat het inschrijfgeld gelijk zal blijven aan alle eerdere edities, namelijk € 295,- per equipe (twee personen). Voor de motoren bedraagt deze € 195,- voor één persoon op de motor en € 295,- voor twee personen op één motor. In dit inschrijfgeld zat de afgelopen jaren onder meer de koffie, een lunch, een goody bag”, rallybenodigdheden, toegang tot een app, een lopend buffet en een afsluitend feest met DJ en band bij inbegrepen. Op dit moment is het programma nog niet bekend en is het nog niet duidelijk of de samenstelling van de goodiebag gelijk is. Wat wel duidelijk is, dat u met uw deelname ook het nog te selecteren goede doel steunt.

Nieuwe opzet

De opzet voor de derde editie in 2023 hadden we iets gewijzigd ten opzichte van de jaren ervoor. Wij hadden drie rally-klassen om in te schrijven met verschillende moeilijksheidsgraden.

Gezien het succes en de positieve reacties, zullen we ook dit jaar deze strategie volgen.