Image Alt

Editie 2021

NoWay Ride 2021

Op 26 juni 2021 is de eerste editie van de NoWay Ride Rally voor het goede doel verreden. Een rally die geheel in het teken stond van plezier en het ophalen van zoveel mogelijk gelden voor diverse goede doelen, de bouw van een nieuw clubgebouw voor de scouts van de Leeghwater groep en voor het Gemaal van Halfweg.

De 84 deelnemers, supporters, vrijwilligers en organisatie werden om half negen gastvrij ontvangen door de gastheren en gastvrouwen van Q-Beach met koffie en gebak. Die kregen ze nadat ze hun prachtige auto’s op het bijna heilige gras van de oude A9 hadden geparkeerd.

Onder het oog van supporters, nieuwsgierige inwoners, vrijwilligers en organisatie vertrokken om 09.31 uur de eerste van een reeks van klassiekers, sportwagens, cabrioletten en elektrische auto’s weg voor een rit die normaal gesproken ongeveer 250 kilometer zou zijn, maar achteraf voor velen een langere rit bleek te zijn. Met een “ouderwets” routeboek, een liniaaltje en met een moderne App op de telefoon was het de bedoeling dat de equipes binnen de gestelde regels een bepaalde route zouden gaan afleggen. Niet alleen voor de vele debutanten, maar ook de wat meer ervaren rallyrijders vonden het een pittige klus.

Moe, maar met een grote glimlach op het gezicht, arriveerden de eerste rijders rond vier uur bij de finishlocatie, waar een heerlijk biertje op het zonnige terras op hen stond te wachten. Toen vrijwel iedereen rond half zes weer terug was voor de borrel, gingen de rijk gevulde schalen met borrelhapjes rond en werd het erg gezellig. Tegelijkertijd vergaapten omstanders zich aan de geparkeerde Ferrari ’s, Audi’s, Tesla’s, Jaguars, Bentleys, een Rolls Royce en nog veel meer bijzondere oude en nieuwe wagens, de ene nog mooier dan de ander.

De prijsuitreiking was een evenement op zich omdat een aantal prijzen bij dezelfde equipes in handen kwamen, wat tot grote hilariteit leidde. Het smakelijke en uitgebreide diner versterkte de verbondenheid, maar toen de veiling van zeer bijzondere items van start ging, werd de strijdlust van eerder op de dag flink aangewakkerd door de voor deze gelegenheid aangestelde veilingmeester Rob Mollien. Mollien, in het dagelijks leven, televisiemaker, spreker op evenementen, een mentalistenduo met partner Emiel, bracht de avond naar een hoogtepunt. Zo ging onder meer een rondvlucht boven Nederland, een gesigneerd Ajax-shirt, een tuinman voor een dag, een motorrijbewijs en nog veel meer onder de spreekwoordelijke hamer.

Dankzij de bijdragen van sponsoren en de opbrengst van een spectaculaire veiling onder leiding van “de wervende” veilingmeester Mollien werd een opbrengst van ongeveer € 17.000,- gerealiseerd voor de verschillende goede doelen.

De organisatie van de NoWay Ride slaagde erin om met behulp van de vrijwilligers van de scouts van de Leeghwater groep en de Lady Baden Powellgroep en van de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg een onvergetelijke dag te organiseren.