Image Alt

Goede doel 2023

   Dagje Pretpark

Goede doelen

Met de organisatie van de rally willen wij, naast het organiseren van een leuk event, geld genereren voor het goede doel.

Dit jaar is ons (goede) doel “het organiseren van een dag naar het pretpark voor de kinderen en families die afhankelijk zijn van de Voedselbank in onze Regio (Zwanenburg Badhoevedorp)” Helaas blijken daar veel meer families in ons welvarende werkgebied van afhankelijk te zijn, dan menigeen denkt.

 

Dat is gelukt.

Dankzij de deelnemers, de sponsoren, de vele vrijwilligers, hebben we bereikt wat we vooraf wilden bereiken. Namelijk het aanbieden van een volledig verzorgde dag naar de Efteling voor de kinderen en families die afhankelijk zijn van de voedselbank in onze regio Zwanenburg Badhoevedorp. Omdat de opbrengst van de rally maar liefst € 9.000,- is, hebben op 19 augustus 125 mensen hun zomervakantie kunnen verrijken met een heerlijk en volledig verzorgd dagje Efteling.

Op de dag zelf ontvingen we onderstaand bericht: “Het was een fantastische dag, een dag om nooit te vergeten zeiden sommigen. Bij het afscheid  kwamen tranen van blijdschap. De kinderen hebben intens  genoten . Dank zij Jullie hebben toch zo’n 125 mensen de dag van hun leven gehad . Zij hebben heeeeeel hard voor jullie geklapt.  Zo leuk. Dank ook namens mij daarvoor

Enkele dagen later een uitgebreider verslag:

Beste organisatie van de Stichting NoWay, deelnemers, vrijwilligers, sponsoren van de NoWay Ride en voor ons onbekende anderen,

Op zaterdag 19 augustus zijn wij met kinderen en ouders van de voedselbank naar de Efteling geweest.

Om 8.30 uur vertrokken de bussen met tientallen kinderen die met de neus tegen de ruiten genoten van de reis. Wij hadden een afspraak gemaakt met de kinderen en ouders dat ze een lied voor jullie moesten zingen in de bus en na een half uur begonnen ze een vrolijk lied te zingen. De stemming zat er meteen goed in.

Helaas hebben we maar een paar foto’s om te laten zien hoe fantastisch de Efteling trip voor de klanten van de voedselbank Badhoevedorp Zwanenburg was, dit in verband met de privacy. Maar ik heb wel een paar verhalen genoteerd die misschien net zo veel laten zien.

Allereerst werd er heel enthousiast gereageerd toen verteld werd, dat er ingetekend kon worden op deze dagtocht. Maar goed, met Amsterdamse achterdocht, eerst zien en dan geloven!

Blij verrast dus dat iedereen die zich had opgegeven er ook op tijd stond. Ook de bus was op tijd dus iets na 8:30 uur met een Dubbeldekker vol vertrokken. Tijdens de reis polsbandjes uitgedeeld met een telefoonnummer voor noodgevallen (niet nodig geweest), de tickets en vouchers en een tas met water en versnaperingen.

Vlak voor openingstijd stonden we bij de Efteling. Goede afspraken gemaakt met de zeer vriendelijk chauffeur Nick over de vertrektijd en daar vloog iedereen richting de ingang.

Verder even weinig te doen voor de 4 vrijwilligers.

Het was wel druk in de Efteling  maar niet overdreven druk en in de loop van de dag af en toe een gezinnetje getroffen die allemaal zeer enthousiast waren.

Om 18:00 uur was iedereen terug op één gezin (7 personen) na. Tja, en dan kun je nog twee telefoonnummers hebben, maar als ze niet opnemen houdt alles op. Enfin, om 18:30 uur waren zij er ook en konden we vertrekken. Om 20:00 uur weer thuis en afscheid genomen.

Er was een meisje (6 jaar) die niet op kon houden met huilen. Ze zei dat ze het zo leuk had gevonden, maar dat ze wel moest huilen omdat haar benen en voeten zo zeer deden

Haar vader was heel emotioneel. Hij vertelde dat het vroeger heel goed met hem ging met een goede baan en dat hij met de zoons uit zijn eerste huwelijk ieder jaar naar de Efteling ging. Hij had nooit gedacht dat hij met de dochters uit zijn tweede huwelijk hier ook een keer zou komen. Hij had 200% genoten en wilde dank overbrengen aan de mensen die die mogelijk hebben gemaakt.

Een moeder uit Syrië zou meegaan met haar twee kinderen van 17 en 18 jaar maar moest onverwacht afhaken en had haar dochter van 24 als vervanging gestuurd. De zoon vertelde dat hij had gehoord dat je meteen naar achteren moest rennen omdat er dan geen wachtrij is voor de achtbanen en zo. Laaiend enthousiast omdat ze vrijwel alle attracties hadden gedaan en tot de conclusie zijn gekomen dat Nederland een nog gaver land is dan ze al dachten!!!!! Uiteraard hun moeder niet gemist!

Een meisje kwam krijsend bij de bus aan. Volgens de moeder omdat ze verschrikkelijk kwaad was dat ze na 8 uur in de Efteling al naar huis moest want ze had nog lang niet alles gezien.

Twee jongetjes van 6 en 7 die dachten dat ze naar het zwembad zouden gaan (naast de opstapplaats) en pas daar hoorden dat het de Efteling zou worden. Kwamen nog even langs om te vertellen dat dit de leukste verrassing was die ze ooit hadden gehad.

De vrijwilligers zijn uitgebreid bedankt door iedereen en unaniem gehoord dat het een top dag was geweest. Aan een aantal gezinnen gevraagd of ze voldoende hadden aan de coupons voor eten en drinken en daar werd volmondig ja op geantwoord. Vaak gehoord dat ze de gulle gevers voor deze dag zeer dankbaar zijn.

Ook de vrijwilligers, Theo, Anouk, Carla en Anita hebben een prima dag gehad. We kijken terug op een geslaagde dag met alle gezinnen die de dag van hun leven hebben gehad.

De kinderen en ouders hebben dus een onvergetelijke dag gehad. Een dag die zij hun hele leven niet meer vergeten met blijvende mooie herinneringen ook voor als zij het moeilijk hebben .

Op de terugweg in de bus hebben de kinderen en de ouders een applaus concert geven eerst voor de chauffeur, en daarna voor jullie. Bij thuis komst tranen en knuffels van ouders en kinderen uit dankbaarheid, heel bijzonder.

Afgelopen vrijdag bij het voedsel uitdeel ging het alleen maar over de Efteling , de kinderen waren er nog vol van.

Het is jullie stichting die dit voor deze kinderen en ouders mogelijk gemaakt hebben echt geweldig.

Namens de ouders en de kinderen van de voedselbank, Zwanenburg, Badhoevedorp en de vrijwilligers,   wil ik de Stichting NoWay, alle deelnemers, de vrijwilligers en de sponsoren van de NoWay Ride heel erg hartelijk voor bedanken.

Hartelijke Groet 

Margreet Smit

Voedselbank Haarlemmermeer, locatie Zwanenburg Badhoevedorp

Wil je je bijdrage leveren door volgend jaar mee te rijden met de rally, schrijf dan alvast in https://nowayride.nl/inschrijven/

Wil je sponsoren of een donatie doen, mail ons via info@nowayride.nl

Meer informatie over de voedselbank vindt je op de site van de Voedselbank Haarlemmermeer https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/