Image Alt

Historie

Historie

De NoWay ride is een initiatief van een aantal inwoners en ondernemers uit Badhoevedorp, Amsterdam en Zwanenburg, die na de veel te lange corona pandemie het weer tijd vonden om iets leuks te organiseren. Iets waar je weer samen plezier kan maken en waarmee je ook nog iets kon bijdragen aan de lokale gemeenschap.

Mocht de naam van het evenement ergens een belletje doen rinkelen, dan klopt dat. Deze is namelijk gekozen met een knipoog naar het NoWay A9 Festival dat in 2017 in Badhoevedorp werd georganiseerd ter ere van de omleiding van de oude A9 uit Badhoevedorp. Een deel van de organisatie van toen is nu bij dit evenement betrokken. Destijds was het festival op de toen nog aanwezige snelweg A9, dit jaar zijn de start en de aankomst op dezelfde locatie, namelijk op het inmiddels afgebroken ‘tracé”, bij restaurant Q-Beach in Badhoevedorp.

Aanvankelijk was het plan om een lichtere versie van het festival te organiseren in combinatie met een rally, maar gezien de ontwikkelingen met corona in 2021, leek de kans op het niet doorgaan te groot en besloot de organisatie zich, achteraf met succes te richten op een wat minder risicovolle rally.