Image Alt

NoWay Ride 2022

NoWay Ride 2022

Na de succesvolle 1e editie van de NoWay ride 2021 zijn we als organisatie, stichting NoWay alweer volop bezig met de 2e editie. Deze zal op zaterdag 2 juli 2022 verreden gaan worden en inmiddels heeft de wedstrijdleider en route chef, Frans van der Vliet de route uitgezet.

Route

Deze keer zal de rally verreden gaan worden door Noord-Holland over bijzondere wegen en langs interessante bezienswaardigheden met wederom een start en finish nabij restaurant Q-Beach. En ook in deze editie is het direct vanaf de start opletten geblazen, want alhoewel het begin (en ook het eind) van de route zal gaan over bekende wegen rond Badhoevedorp en Zwanenburg, zal het routeboek met de kaarten al snel geraadpleegd dienen te worden.

Er is dit jaar hard gewerkt om in de route geen aan- of uitlooproutes via de snelweg op te nemen, waardoor er veel gelegenheid zal zijn om versteld te staan van de mooie rustige en landelijke wegen. Dit ondanks dat er in de ochtend in een zeer stedelijk gebied zal worden gereden. Na de lunch wordt de route nog landelijker over kleine weggetjes door het waterrijke en karakteristieke Noord-Holland en zelfs een stukje Zuid-Holland.

De gehele route is, ten opzichte van de vorige editie, nog meer gericht op “lekker rijden” en dus zijn er iets minder ‘kaartleesgrappen’ opgenomen. Hierdoor is de editie van 2022 nog toegankelijker voor de wat minder ervaren equipes. Het ochtendtraject is ongeveer 85 kilometer en in de middag zal dit ongeveer 125 kilometer zijn. De eerste equipe zal ’s ochtends om 09:31 uur starten en wordt verwacht rond 16:30 uur te finishen.

 

Inschrijven kan al wel door gebruik te maken van het inschrijfformulier op deze site.

 

Dus zet zaterdag 2 juli 2022 alvast in de agenda, want het ziet er naar uit, dat er ook voor deze editie weer veel  belangstelling is.

 

Het inschrijfgeld is gelijk gebleven, namelijk € 295,- per equipe (twee personen) en daar zit onder meer de koffie, een lunch, een goodie bag”, rallybenodigdheden, toegang tot de rallycheck-app, een driegangen diner en deelname aan de ludieke veiling bij inbegrepen. En uiteraard ondersteunt u door uw deelname ook de verschillende goede doelen.

 

Dit jaar zullen er tijdens de NoWay ride 2022 vijf categorieën zijn waarvoor je je kan inschrijven:

Sport / GT (Gran Tourismo) auto’s

Onder deze categorie vallen bijvoorbeeld autotypes als Ferrari‘s en Porsche’s (Sport) en Masserati’s(GT).

Klassiek

Onder de categorie Klassiek vallen alle personenauto’s die gebouwd zijn voor 31 december 1976

Bijzondere auto’s

Dit zijn alle mogelijke auto’s die niet onder de andere categorieën vallen, maar wel bijzonder zijn.

 

Cabriolets

Over deze categorie kan geen misverstand bestaan, zolang het dak er maar af kan of open geklapt kan worden.

Volledig elektrische auto’s

Bij deze categorie dienen de auto’s volledig afhankelijk te zijn van elektrische voeding. De hybride auto’s vallen hier dus niet onder.

 

ADC_8197_NW