Image Alt

NoWay Ride 2024

NoWay Ride editie 2024 op zaterdag 6 juli as.

Nog maar een paar weken en dan is de 4e editie van de NoWay Ride alweer daar!

Het aantal inschrijvingen loopt gestaag op, dus als je nog niet hebt ingeschreven doe dat dan snel, want vol is vol. Als je wel hebt ingeschreven, wat fijn dat je weer meedoet aan deze spannende en leuke rally.

Na de succesvolle edities van de NoWay ride in 2021, 2022 en 2023 zijn we als organisatie en stichting NoWay alweer zo goed als klaar voor deze editie. Een nieuwe en mooie route richting en door het Gooi uitgezet door wedstrijdleider en route chef, Frans van der Vliet.

De route

Het is onze rallyspecialist Frans van der Vliet wederom gelukt om een nieuwe originele route uit te zetten. Deze keer gaan jullie namelijk richting en door het Gooi. En werkelijk iedereen kan hier aan zijn trekken komen, of je nu met de auto of met de motor mee gaat rijden. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen, dat je deze editie echt gereden wilt hebben!

Lunchlocatie

Ook die is inmiddels vastgelegd en we hebben een hele geschikte locatie gevonden midden in het groen en met voldoende parkeerplaatsen en een flink aantal laadpalen.

Start en finish

We zijn weer thuis, maar eigenlijk ook weer niet . De start- en eindlocatie zal op 6 juli bij de nieuwe locatie van Quatrebeach in Lijnden zijn. We willen graag dat jullie na het diner veilig naar huis kunnen en dus hebben we in samen werking met Quatrebeach en KAV autoverhuur een pendelservice georganiseerd tussen Badhoevedorp en Lijnden en tussen Zwanenburg en Lijnden. En na afloop brengen we jullie uiteraard ook weer terug.

Informatieavond

Zoals gebruikelijk zullen we jullie voorafgaand aan de rally weer een avond organiseren om uitleg te geven over de rally. Op donderdag 27 juni zijn jullie welkom bij Quatrebeach op hun nieuwe locatie. Willen jullie wel even aangeven of jullie komen? Je ontvangt dan een email ter bevestiging en het exacte tijdstip van aanvang.

Tijdens deze informatieavond zullen we je informeren over de komende NoWay Ride Rally. We introduceren kort de organisatie, beschrijven het doel van de dag en dat vooral plezier het uitgangspunt van de dag zal zijn.

Uiteraard is de Rally voor een deel van de deelnemers een wedstrijd en dus zal onze rally specialist, Frans van de Vliet uitleg geven over de techniek van de rally en de route van dit jaar!

Ook zal hij kort uitleg geven over onder meer de tijdcontroles (TC’s), de kaartlees-sytemen, de pijlen/punten, de kortste route en de herringbone. Daarnaast worden ook alle ‘kaartlees-vallen’ voor deze rally uitgelegd.

Tenslotte is er ruim tijd voor vragen.

Voor degene die de Tour rijden of meedoen met de motor is de aanwezigheid op deze avond ook nuttig.

Wil je deze avond ook bijwonen? Schrijf je in als deelnemer en je krijgt een uitnodiging. Je kan ons ook alvast een e-mail sturen via info@nowayride.nl of klik op de button hieronder om op de contactpagina te komen.

 

Voor wie

De rally is bedoeld voor zowel klassieke auto’s, vintage auto’s, cabrio’s, sportwagens als elektrische auto’s zijn welkom en ook dit jaar als extra categorie de motoren! Dit jaar willen we proberen om wat extra aandacht te vragen aan bezitters van elektrische auto’s om mee te doen. Wij als organisatie zijn echt stapelgek op al die mooie klassieke en speciale auto’s, maar tegenwoordig zijn er ook zulke fantastische elektrische en bijzondere hybride auto’s. We zouden het leuk vinden als we ook die aan onze eregalerij kunnen toevoegen.

Rijden voor het goede doel

De dag staat vooral in het teken van plezier, een geweldige rit door een mooie omgeving en natuurlijk het Goede Doel. Voor dit jaar zijn we nog bezig om dit doel te bepalen.

Voor wie bedoeld

De succesvolle eerdere edities hebben bewezen dat er in de omgeving van Badhoevedorp en Zwanenburg behoefte is aan een gezellige rally, die tevens een goed doel in onze regio steunt.

Rally en Tour

Er is ook dit jaar weer een sportklasse, voor de geoefende kaartlezer en rallyrijder, met een lastige route, die om punten en tijd draait. Daarbij zijn de nodige ‘instinkertjes’ ingebouwd. Een leuke uitdaging voor de geoefende rijder.

Maar ook dit jaar is er een tourklasse, die op eenvoudiger wijze met een makkelijker kaartlees systeem de mooie weggetjes opzoekt, zodat de navigator ook nog een beetje kan meegenieten. Zie het als een professionele puzzelrit.

Voor de motoren is er een motorklasse. Op eenvoudige wijze – met behulp van navigatie – volgen ze een alternatieve route, vergelijkbaar met de toerklasse.

Voor voorbeelden zie hieronder

De route

Ook voor de 4e editie heeft de organisatie één van de bekendste rally organisatoren van het land, Frans van der Vliet weer bereid gevonden om de rally route uit te zetten. Frans, inwoner van Badhoevedorp zorgt elk jaar voor een mooie route en om gedurende de dag de sfeer er goed in te houden is er tussendoor voldoende gelegenheid om samen een hapje en een drankje te doen, maar vooral ook tijdens het rijden te genieten van de omgeving. De details van de route van 2024 zullen later op deze pagina zichtbaar zijn.

Deelnemen

Inschrijven kan vanaf nu via het inschrijfformulier op de site. We hebben het inschrijfgeld voor het vierde jaar op rij gelijk gehouden. Voor de autodeelnemers bedragen de kosten € 295,– per equipe (twee personen). Voor de motoren bedraagt deze € 195,- voor één persoon op de motor en € 295,- voor twee personen op één motor. In deze kosten zitten onder meer de koffie, een lunch, een goody bag”, rallybenodigdheden, toegang tot een app en een diner. Uiteraard ondersteun je met het inschrijfgeld en de deelname ook het nog te selecteren goede doel.

Goede doel

Met de organisatie van de rally willen wij, naast het organiseren van een leuk event, geld genereren voor het goede doel. Op dit moment is het goede doel nog niet bepaald. Zodra daar meer duidelijkheid over is zullen we dit communiceren.

Wil je je bijdrage leveren door mee te rijden met de rally, schrijf dan in https://nowayride.nl/inschrijven/

Wil je sponsoren of een donatie doen, mail ons via info@nowayride.nl

 

Voorbeelden

In zowel de Sportklasse als in de tourklasse kan je met allerlei verschillende type auto’s of motor meerijden, zoals bijvoorbeeld de:

Sportklasse

Allereerst de sportklasse: een echte rally-klasse voor de doorgewinterde navigator en bijrijder, met diverse kaartlees-systemen voor diegenen die echt iets serieuzer willen. In deze klasse geldt dat elk type auto (klassiek, vintage, sportwagen, cabrio of electrisch) daarop kan inschrijven.

Tourklasse

Als tweede hebben wij een toerklasse: toegankelijk en gemakkelijker te rijden, met een ingetekende route op de kaart. Dat betekent lekker toeren en genieten, ook voor de navigator. Ook in deze klasse geldt dat elk type auto (klassiek, vintage, sportwagen, cabrio of electrisch) daarop kan inschrijven.

Motoren

Tenslotte hebben wij dit jaar voor het eerst een speciale toerklasse voor motoren (met Garmin navigatie).

it jaar zullen er tijdens de NoWay ride 2023 vijf categorieën zijn waarvoor je je kan inschrijven:

Iedereen met een bijzondere auto of motor kan meedoen

In zowel de Sportklasse als in de tourklasse kan je met allerlei verschillende type auto’s of motor meerijden, zoals bijvoorbeeld de:

Sport / GT (Gran Tourismo) auto’s, zoals bijvoorbeeld autotypes als Ferrari‘s en Porsche’s (Sport) en Masserati’s(GT).

De Klassieke auto’s. dit zijn alle personenauto’s die gebouwd zijn voor 31 december 1976

Bijzondere auto’s, dit zijn alle andere bijzondere auto’s

Cabriolets, zolang het dak er maar af kan of open geklapt kan worden.

Elektrische en hybride auto’s

Motoren

[/vc_column_text][/vc_column_inner]

ADC_8197_NW
[/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]